fbpx Scroll to top

Zet Jezelf Centraal!

De slogan van Shark Fit & Vitaal en Fitbubbel is Zet Jezelf Centraal. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Door aan jezelf te denken! Wat misschien heel egoïstisch klinkt, maar uiteindelijk zorgt dat je juist meer kan geven aan anderen. Je creëert juist de ruimte en rust. Ik leg het even uit.

 

Stel je hebt een drukke baan, waar je heel veel tijd aan besteed. Je vergeet dat je ook tijd aan jezelf moet besteden en je je drukke baan boven je eigen vrijheid zet. Of boven de aandacht voor jouw gezin en/of andere belangrijke mensen om je heen. Voor sommige leidt dat samen met een privé situatie naar een burn-out. Die burn-out is te voorkomen door tijd aan jezelf te besteden, door te kijken wat je nodig hebt en wie je daarmee kan helpen. We leven in een sneltreinvaart en dit wordt als normaal gezien. Je mag af ent toe uit deze trein stappen om de omgeving even rustig te bekijken, en echt te zien waar je je bevindt. Ook om even te checken of deze trein wel de juiste kant op gaat.

Of je bent super druk bezig met het verzorgen van je gezin, eventueel nog mantelzorger voor een familielid en je werkt daarnaast nog met veel verantwoordelijkheidsgevoel. Super druk allemaal. Ook hier mag je af en toe uit de trein stappen en kijken wat er in je omgeving gebeurt. Stel nou dat je op de automatische piloot blijft gaan. Je uitgeput raakt van alle ballen die je omhoog probeert te houden. Tot je (bijna) niet meer kan. Dan kan je ook niet meer zorgen voor de andere mensen je in het leven, die je belangrijk vindt.

Je weet dat je leefstijl een verbetering nodig heeft, maar je blijft telkens daar in hangen. Waardoor je energie level alleen maar lager wordt. Je krijgt steeds minder zin om dingen te ondernemen die je leuk vindt. Zonde! Door soms een kleine aanpassing te doen op jouw leefstijl, kan dit al zorgen voor meer energie. Andere aspecten, die ook invloed hebben, worden automatische aangepast om meer energie te krijgen. Uiteindelijk kan je door je verhoogde energieniveau dingen ondernemen met de mensen die je leuk vindt.

 

Een van de vele voorbeelden, maar tot nu toe alleen maar voordelen om jezelf centraal te zetten. Leef het leven dat je wilt door eerst aan jezelf te denken en te kijken naar de behoeftes die je nodig hebt. Je kunt nu veel meer terug geven aan de mensen om je heen. De rust die je daarmee creert is onbetaalbaar