fbpx Scroll to top

Hard werken wordt beloond! Dat is duidelijk. Maar wat is hard werken eigenlijk? Dat is meer dan uren lang bezig zijn en wat te doen hebben, of zoveel mogelijk dingen in die uren te proppen. Heb je deze dingen dan ook de aandacht gegeven die ze verdienen? Of ben je blij dat je alles hebt kunnen afronden?  Werk niet hard maar efficiënt. Wat is jouw definitie van hard werken?

Efficiënt werken is meer dan dat. Het is precies de juiste aandacht besteden aan de juiste dingen. En zonodig uitbesteden wanneer mogelijk, zodat je juist ruimte hebt om dingen te gaan doen die jouw aandacht nodig hebben.

Heb je bijvoorbeeld nagedacht over jouw goede voornemens. (wanneer je die hebt)? Vele mensen zijn obsessief bezig met 1 januari, want dan gaat het leven veranderen. Alsof het een magische datum is. Of de maandag is net zo’n dag, dat mensen opeens iets anders willen doen. Terwijl ze het een paar dagen daarvoor hebben bedacht. Elke dag kan je iets veranderen wat je wilt. Deze mensen zullen waarschijnlijk ook wel hardwerken, om in ieder geval een begin te maken met hun voornemens. Maar soms zo hard, dat het te veel is. Het doel van een goed voornemen is dat je dit wilt volhouden.

Je hebt heel hard gewerkt

Stel dat je wilt stoppen met roken en dit is de zoveelste poging die je gaat doen. Je bent heel hard bezig met het niet denken aan roken, het dragen van nicotinepleisters en/of het kauwen van nicotinekauwgom. Misschien heb je wel een ander iets bedacht om je te helpen. Heel hard werk je ervoor om niet meer te willen roken. Maar dan komt de dag waar je al bang voor was; je rookt jouw eerst sigaret weer. Je denkt ik heb heel hard gewerkt, maar ik kan het gewoon niet. Dus je gaat weer verder met roken, want het is nu toch al verpest.

Je hebt heel hard gewerkt! Het heeft veel moeite gekost, maar het was niet efficiënt. Helaas. Dit voorbeeld geldt natuurlijk niet alleen voor het stoppen met roken. Dit geldt voor elke verandering die je wilt maken in jouw leven en niet zo gaat als dat je wilt. Maak daarom een plan. Hoe ga je jouw verandering aanpakken? Wat ga je doen, wanneer het dreigt te mislukken? Wat ga je doen als het werkelijk mislukt? Hoe pak je de draad weer op, zonder dat je de moed in de schoenen laat zaken? Het ideale i, s zo min mogelijke verandering te maken met een groot resultaat. Hoe ga jij dit aanpakken?


Werken aan een allround fit gevoel? Bekijk de cursus fit in 365 dagen.

Fitbubbel is een onderdeel van Shark Fit & Vitaal. Zet jezelf centraal on -en offline