fbpx Scroll to top

Morgen is het blue Monday. Deze dag staat onder andere bekend om de goede voornemens die op 1 januari gemaakt zijn, maar die op een of andere manier niet zijn behaald. Heel jammer natuurlijk. Maar geen nood!! Het jaar is nog niet voorbij. Stop dus ook niet met het hebben van deze goede voornemens. Dit geldt ook voor de andere doelen die je had voor 1 januari of na 1 januari hebt bedacht. Of je nu al wel of nog niet jouw doel hebt behaald, wees trots op alle kleine stapjes die je tot nu toe hebt gehaald.

Hoe begin je?

Elke stap is namelijk 1 stap dichter naar jouw doel, met of zonder terugval. Blijf doorgaan tot het je uiteindelijk lukt. Het maakt hierbij niet uit hoe klein jouw stapjes zijn. Uiteindelijk hebben alle kleine stapjes er voor gezorgd, dat je een grote stap hebt gemaakt. Maak daarom jouw stapjes zo klein mogelijk, dat het bijna belachelijk lijkt om ze uit te voeren. Wil je meer bewegen loop dan 5 minuten tussen tv reclames, of tussen de series van netflix, zorg dat je elke uur op je werk in beweging bent geweest. Daarna komt pas de grote stap naar werkelijk (meer) sporten. Maar ook die kun je in kleine stapjes doen.

Hoe kan je verbeteren

Zijn jouw stappen te groot en krijg je een terugval? Leer van jouw terugval. Ook op jouw terugval kan je trots zijn. Zeker wanneer je het weer goed oppakt en verder gaat. Waarom ging het fout? Hoe kan je dit voor de volgende keer voorkomen? Wat heb ik nodig om dit te voorkomen? Wie heb je nodig om dit te voorkomen. Je hoeft je verandering niet in je eentje te doen. Vraag hulp, advies of ga opzoek naar een maatje om samen dingen te ondernemen.

En wees trots op je stappen. Wees trots op jezelf.


Werken aan een allround fit gevoel? Bekijk de cursus fit in 365 dagen.

Fitbubbel is een onderdeel van Shark Fit & Vitaal. Zet jezelf centraal on -en offline