fbpx Scroll to top

Waarom ik ooit minder brood ging eten

Sinds ik kon herinneren at ik altijd brood, ontbijt en lunch. Op de basisschool, middelbare school, hogeschool, op werk. Totdat ik tijdens mijn opleiding als vitaliteitscoach, steeds vaker mijn mede klasgenoten verschillende varianten van lunch zag meenemen. Ik kon niet meer terug gaan naar alleen brood eten. Een broodje kaas kon niet meer.MInder brood eten voorbeelden van broodood

Nee, ik ging niet minder brood eten omdat brood slecht voor je is. Ik vond brood te eenzijdig. In die tijd had ik me meer verdiept in de voedingsindustrie en hoe dat in zijn werk ging, en besloot ik om geen tot heeeeel weinig vleesbeleg te eten. Hierdoor vielen heel veel dingen af om op mijn brood te eten. Ik bedacht me, dat ik het leuker en afwisselende voor mezelf ging maken. In de laatste jaren dat ik nog in loondienst werkte, zorgde ik elke dag voor een uitgebreide lunch voor mezelf. Vaak gecombineerd met een volle bak groente en iedereen was altijd benieuwd wat er nu weer uit mijn bakjes tevoorschijn zou komen.

“Als je geen moeite voor jezelf kan doen, wie gaat het dan doen?” 

Vaak kreeg ik te horen “jeetje is dat niet veel moeite”, ik reageerde altijd met “als je geen moeite voor jezelf kan doen, wie gaat het dan doen?” Altijd goed voor jezelf zorgen. Door al die jaren verschillende dingen te eten, heb ik ook echt leuke dingen ontdekt. Zo ontdekte ik door middel van Pinterest verschillende gerechten die je zowel warm als koud kon eten en niet perse met brood is. Of juist makkelijk grote porties groente binnen kreeg, zodat de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente (250gram) al in één maaltijd zat.

Naast dat eten nodig is om te overleven, zie ik eten meer als plezier. Hoe leuker het eruit ziet, hoe fijner het is om te eten. Eten wordt in de zuidelijke landen ook meer als gezelligheid gezien. Zo wil ik eten ook altijd ervaren. Ziet het er lekker uit? Heb ik leuke mensen om me heen om er van te genieten. Dan ben ik altijd van partij.

Een broodje kaas eet ik nog wel eens, omdat dat nou eenmaal een lekker broodje is. Meestal wel gemengd met komkommer voor de extra bite.

Wat eet jij het liefst op brood?


Word fit met Fit in 365 dagen, Restart met voeding, de eerste kilo’s kwijt in 90 dagen, De overgang de baas

Fitbubbel is een onderdeel van Shark Fit & Vitaal. Zet jezelf centraal on -en offline.

Op de site Shark Fit & Vitaal schreef ik overigens een blog over wat judo mij heeft gegeven. Kleine dingen waarbij ik na 8 jaar stoppen met topsport nog steeds baat bij heb.