fbpx Scroll to top

Yes! Het nieuwe jaar is begonnen! 2020. Hopelijk met een hele fijne jaarwisseling.

Dit jaar heb je niet 365 maar 366 kansen om het te doen zoals jij het wilt. Heb je de vragen uit de blog van vorige week beantwoord? Dan weet je nu wat je moet doen, om jouw leven te leiden. Vraag eventueel hulp zodat je de goede kant op gaat. Want heb jij de vinger in de pap in je eigen leven?

Wanneer je je leven laat leiden in plaats van dat jij de vinger in de pap hebt wordt je ongelukkig. Bijvoorbeeld constant voor andere mensen dingen doen, maar niets voor jezelf. Dit is een goed begin van een burn-out. Word af en toe wat egoïstischer. Dat betekent niet dat je nu asociaal moet worden. Je kunt meer aan jezelf denken, zonder dat de je medemens daar last van hoeft te hebben. Respect naar de medemens is ook nodig om respect te krijgen. Bijvoorbeeld nee zeggen tegen een collega die altijd last minute dingen naar jou toeschuift, waardoor jij spanning ervaart en jij het zo snel mogelijk probeert af te krijgen. Vraag deze collega, om het eventueel eerder aan te geven zodat jij het kan passen in jouw werkschema. Als dit niet gebeurt, jij geen tijd hebt om adhoc dingen te doen. Over adhoc dingen gesproken. Maak daar een mooie planning in je agenda voor, zodat je deze dingen ook kunt doen, zonder echt te haasten.

Zo zijn er talloze voorbeelden van dingen die je doet, omdat je schuldig voelt als je het niet doet. Dit is zowel werk als privé gerelateerd. Kosten dingen je te veel energie, zorg er voor dat jij het niet meer of in mindere mate kan doen. Gooi niet zo maar dingen over de schutting bij anderen,  maar begeleid mensen om je te helpen in plaats van dat jij het doet. Misschien is er iemand die veel blijer wordt van de dingen die jij niet zo graag doet.

Leidt dit jaar jouw leven in plaats van je te laten leiden.


Werken aan een allround fit gevoel? Bekijk de cursus fit in 365 dagen.

Fitbubbel is een onderdeel van Shark Fit & Vitaal. Zet jezelf centraal on -en offline