fbpx Scroll to top

Van A tot Z

Kan je nog herinneren toen je voor de eerste keer kon fietsen zonder zijwieltjes? Voor sommige een herinnering van heel lang geleden. Ik herinner het me als de dag van gisteren. Ik was zo ontzettend  blij dat het me was gelukt. Er was geen geratel van de zijwieltjes te horen, alleen maar gezoem van de banden over de weg. Ik had constant geoefend. Met vallen en opstaan. Mijn vader liep met me mee zodat ik mijn evenwicht nog kon bewaren, terwijl ik de eerste trappen maakte zonder zijwieltjes. Hij gaf me uiteindelijk het laatste duwtje (en steun) in de rug, voordat ik al slingerend zelfstandig de wereld in reed.

Het eerste gevoel van vrijheid ervaar je al op een jonge leeftijd. Hier begin je ook met je eerste doelen te halen. Gedurende je leven, komt dit meerdere keren voor. Tenzij je er zelf een stop op zet, maar waarom zou je er een stop op zetten? Het is heel mooi om te ervaren, waar je allemaal toe in staat bent. Zowel lichamelijk als geestelijk.

Geniet van je reis

Wanneer je aan iets nieuws begint lijkt het einde nog zo ver weg. Je zult er wel wat voor moeten doen. En meestal gaat het niet in een keer goed. Ook dit is niet erg. Je leert namelijk van je fouten. Deze fouten zorgen ervoor dat de volgende stap beter is dan de vorige. Soms moet je zijpaadjes nemen voordat je bij Z komt. Het belangrijkste is, dat je geniet van jouw reis. Hoe meer je geniet van je reis, hoe blijer je bent met je resultaat wanneer je jouw doel hebt bereikt.

Om je doel te bereiken is het is belangrijk dat je weet wat je allemaal moet doen. Hoe zuiverder je dat hebt, hoe groter de kans dat je het haalt.

Er zullen ook acties tussen zitten, waar je geen zin in hebt om te doen. Of misschien weet je niet hoe je dit moet doen (vraag om hulp). Maar al deze dingen samen, maken je een beter en sterker mens.

Jouw uitdaging
  • Noteer voor jezelf wat je A is (waar ben je nu) en Z is (waar wil je naar toe).
  • Hoe lang wil je daarover doen?
  • Wat moet je er voor doen?
  • Wat moet je er voor laten?
  • Heb je deze dingen er ook voor over?
  • Welke stappen ga je deze maand richting Z al vast ondernemen?

Ga jij jezelf ook weer zo trots maken, als toen je voor het eerst zonder zijwieltjes reed?

Om je voortgang bij te houden is het handig dat je dingen noteert. Dit boekje zorgt er voor, dat je al je aantekeningen die jou naar jouw finish leiden kan noteren en de notities die je niet meer nodig hebt kunt wissen. Ook nog eens goed voor  het milieu. 😊

Correctbook


Werken aan een allround fit gevoel? Bekijk de cursus fit in 365 dagen.

Fitbubbel is een onderdeel van Shark Fit & Vitaal. Zet jezelf centraal on -en offline