fbpx Scroll to top

Het is met vallen en weer opstaan

Zoals in eerder blogs besproken moet je hard werken als je wat wilt behalen.  Als voorbeeld nemen we topsporters. Topsporters doen meer dan alleen hun sport beoefenen. Zij moeten om optimaal te kunnen presteren, ook hun voeding aanpassen, hun rust pakken, een goede nachtrust hebben,  en sommige moeten daar ook vele sociale contacten voor laten gaan. Alles is toegewijd aan de sport, om een goede prestatie neer te zetten. Strevend naar, voor vele, de ultieme droom; het behalen van een Olympische titel. Dit gaat met vallen en weer opstaan.

De mindset is daar een belangrijk onderdeel van. Zonder de juiste mindset kom je niet ver. Dat geldt ook voor jou in het dagelijks leven. Je hoeft daarbij niet als droom het behalen van een Olympische titel te hebben, maar kan ook een klein doel zijn. Zoals;

geen spanning/stress ervaren

of

uitgerust wakker worden

of

meer tijd voor je gezin/familie/vrienden maken

of

die paar kilo’s kwijt raken.

Als een topsporter verliest analyseert hij zijn wedstrijd op gevoel in samenwerking met de coach en/of met behulp van videobeelden. Kijken naar hoe er gereageerd wordt op bepaald situaties. Hoe was de techniek? Waar moet aangescherpt worden?

Analyseer jezelf

Allemaal dingen die ook voor niet topsporters van toepassing zijn. We hebben weliswaar geen videobeelden om onze acties terug te kijken, maar we kunnen zelf terug kijken naar de dingen die we hebben gedaan waardoor het net niet lukt. Je bent soms keihard op je plaat gegaan soms tot schaamte toe. Maar juist door te weten wat je verbeterpunten zijn kan je verder blijven werken naar je doel. Ook dit kan met behulp van een coach. Afhankelijk van je doel kun je een coach/trainer in handen nemen die samen met jou kijkt naar de mogelijkheden binnen jouw bereik. Een tweede persoon kan helpen om andere inzichten te krijgen en je dichterbij je doel te krijgen.

Beter ga je juist op je plaat, om jezelf beter te leren kennen.

Wanneer je iets meer hulp bij nodig hebt kun je kiezen voor online coaching.


Werken aan een allround fit gevoel? Bekijk de cursus fit in 365 dagen.

Fitbubbel is een onderdeel van Shark Fit & Vitaal. Zet jezelf centraal on -en offline