fbpx Scroll to top

Streef naar een betere jij!!

Wanneer het gras groener is bij de buren, wordt het tijd jouw eigen gras meer aandacht te geven.

Ja, we hebben allemaal dromen. Je ziet mensen om je heen (al dan niet op tv) hun dromen waar maken, maar niet zo bij jezelf. Je ziet collega’s andere en leuke functies krijgen. Of vrienden die meer verdienen dan jij. Die persoon met die killer body die je op social media voorbij ziet komen. Mensen die precies doen wat jij wilt. Grote kans is dat je jaloers op deze mensen wordt. Dit is totaal niet bevorderlijk als jij dezelfde ambities hebt. Probeer meer te focussen op het benijden van. Streef naar een betere jij.

Het verschil tussen jaloezie en benijden is, dat bij jaloezie je het succes van de persoon eigenlijk niet gunt. Uitspraken of gedachten zoals  “hij/zij heeft altijd geluk” of “Waarom heb ik dat niet” horen daarbij. Benijden daarentegen is een positievere benadering maar daarbij gun je het de persoon in kwestie. Uitspraken of gedachten zoals “hij/zij heeft er hard voor gewerkt” of “Wat kan ik doen om ook daar te komen” zijn de bijhorende gedachten. Zie je ook in dat benijden veel netter klinkt? Het richt zich meer op de acties die jij zelf kan doen om dit te verbeteren. Want je ambities beginnen bij jezelf.

Wanneer je om je heen dingen ziet gebeuren die je ook zou willen, betekent dit dat jij ook kan proberen om dezelfde kant op te gaan. Maar hoe doe je dat?

Word succesvoller:
  • Bedenk wat je precies wilt. In detail!! Praat met mensen die dezelfde ambities hebben of al hebben bereikt wat jij zelf wilt.
  • Omgeef je met mensen die net iets meer wilskracht hebben zoals jij, zodat je getriggerd wordt om een prestatie te leveren.
  • Geloof in jezelf. Doe alles wat je moet doen om dit te halen. En leer van de fouten die je ondertussen maakt tijdens het nieuwe proces. Denk daarbij altijd in oplossingen.

Het is belangrijk dat je onthoudt, dat je er echt wat voor moet doen. Maar je krijgt er heel veel (ervaring) voor terug.


Werken aan een allround fit gevoel? Bekijk de cursus fit in 365 dagen.

Fitbubbel is een onderdeel van Shark Fit & Vitaal. Zet jezelf centraal on -en offline