fbpx Scroll to top

Vaak genoeg hoor ik de zin; “Ja ik houd niet van sporten”. Of “Waarom zou je gaan sporten. Dat kost zoveel moeite!” En eerlijk is eerlijk, er zijn momenten waarbij ik denk; “gadver ik heb zo geen zin!” Uiteindelijk ben ik erg blij na afloop, wanneer ik mezelf toch in sportkleding heb gehezen. Het was toch een goed idee. Ik ben weer wat fitter. Mijn voorkeuren van sporten zijn, fitness, hardlopen en judo. Ze zijn alle drie heel anders maar zorgen voor mij echt voor een perfect gevoel achteraf. En dat is nou het belangrijkste. Sporten is geen straf.

Kies een sport die bij jou past

Kies daarom een sport die bij jou past. Ben jij juist iemand die individueel beter zijn best doet of in teamverband. Als je nog weinig hebt gesport in je leven, kan je alsnog van alles proberen. Denk na over de verschillende mogelijkheden en probeer ze uit. Neem vrienden mee om ook de sport te gaan beoefenen. Want je lichaam wordt alleen maar beter, wanneer je naast de dagelijkse beweging ook kiest voor een sport.

Geniet van alle bewegingen

Sporten zorgt voor het verstevigen van je lichaam, zodat je minder snel lichamelijk oud wordt. Door de endorfine voel je je gelukkig nadat je klaar bent. Het lichaam is gemaakt voor het sporten. Je zult pas ervaren hoe blij je was met elke beweging die je kan maken totdat je het niet meer kan. Als gevolg van ziekte of ongeluk. Maar ook dan zijn er nog vele opties. Kijk maar naar de Paralympische Spelen. Zij krijgen misschien niet altijd de sportaandacht die ze verdienen, maar kunnen heel goed omgaan met hun beperkingen. Sporten betekent niet gelijk topsport, maar genieten van alles wat je lichaam kan. Je wordt fitter in de dagelijkse bezigheden, van simpel huishouden tot shoppen. Super handig dus, om fit te zijn.

Van welke manier van sporten of bewegen word jij blij?


Werken aan een allround fit gevoel? Bekijk de cursus fit in 365 dagen. Tot 1 januari met 25% korting.

Fitbubbel is een onderdeel van Shark Fit & Vitaal. Zet jezelf centraal on -en offline