fbpx Scroll to top

Herken je een van deze momenten? Jouw collega’s willen wat van je hebben. Je manager wilt dat je een groot project op je neemt, terwijl er nog een aantal liggen. Je hebt het druk op je werk en weet niet waar je moet beginnen. Thuis willen je partner, kinderen, huisdieren jouw aandacht. Je merkt dat je weinig tijd of zin hebt om te socializen met vrienden, kennissen of familie. Je leefstijl vind je belangrijk om deze gezond(er) te houden; op jouw voeding letten, jouw slaap en ook nog sporten. En, en, en, enzovoorts. Alles bij elkaar lukt het soms niet. Soms heb je gewoon even een momentje nodig om alleen te zijn, zodat je je weer kunt opladen.

Het bovenstaande lijkt de normaalste zaak van de wereld. Het druk bezig zijn met allemaal dingen, maar niet zo druk zijn met jezelf. Te kijken naar de dingen die jij belangrijk vindt in jouw leven. Of juist de ruimte creëren, zodat je even bezig kan zijn met jezelf. Genoeg mensen struggelen elke dag met dit fenomeen en vinden het normaal, dat je er bent voor anderen maar niet voor jezelf. Maar als je jezelf af en toe niet remt, kan je jezelf voorbij lopen. Een van de redenen waarom burn-outs  normaal worden, omdat men niet een stapje terug neemt.  

Dit kan op verschillende manieren;

Sporten, meditatie, even alleen zijn met je gedachten, massages, puzzelen, tekenen, knutselen, lezen (ter ontspanning), wandelen, (voldoende) slapen. Er zijn natuurlijk vele andere opties, aan jou te kiezen wat het beste bij jou past. Ook opkomen voor jezelf geeft rust. Zeg eens vaker nee. Je hoeft niet alles mee te maken of te doen, of met een andere oplossing te komen zodat je iemand toch kan helpen als jij het niet wilt doen.

Maak ook echt ruimte voor dit moment. Ook al heb je het allemaal goed voor elkaar. Dat momentje van rust helpt je altijd. Het kan je daarnaast ook ingevingen geven. Zodat je misschien efficiënter te werk kan gaan. Je hoofd leeg maken geeft energie  voor de dingen die je wilt doen.

Vergeet niet dat dit jouw leven is. Wat JIJ moet leiden en niet laten leiden. De momentjes voor jezelf, zorgen juist dat je meer grip krijgt op jouw eigen situatie. Kom voor jezelf op om te verbeteren.

Geniet van het leven, zodat je achteraf geen spijt krijgt dat je dingen niet hebt gedaan die je wel had willen doen.

Zet jezelf centraal.


Werken aan een allround fit gevoel? Bekijk de cursus fit in 365 dagen.

Fitbubbel is een onderdeel van Shark Fit & Vitaal. Zet jezelf centraal on -en offline