fbpx Scroll to top

Ja echt!! Dit klink echt te ideaal om waar te zijn. Maar hoe beter jij slaapt, hoe beter dat is voor de lijn. Het is natuurlijk wel belangrijk, dat wanneer je wilt afvallen je minder eet dan dat je verbrandt. Dit blijft ALTIJD het belangrijkste onderdeel bij het afvallen. Maar je kunt je lichaam nog meer helpen door goed te slapen. Dus slaap je slank.

Ok… Hoe werkt dit dan? Je lichaam gebruik je slaap om te herstellen. Aangezien je hier minimaal beweegt heeft je lichaam de tijd en de ruimte om dit te doen. Tijdens deze rust is je lichaam voornamelijk bezig met vetverbranding. Dus hoe korter je je slaap maakt (<7uur) hoe minder vet je verbrand. Ook zorgt een slaaptekort dat je je overdag minder fit voelt.

Waar kan je onder andere aan denken om je slaap te optimaliseren;
  • Zorg voor een koel klimaat in je slaapkamer.

Ideaal is tussen 16 en 18 graden.

  • Vermijd cafeïne 6 uur voor het slapen gaan.

Cafeïne heeft langdurig het pep effect. Naast koffie hebben heel veel theesoorten ook hun eigen vorm van cafeïne (theïne). Het is iets minder heftig, maar als nog beïnvloed het je slaap. Vergeet niet, dat diverse frisdranken ook cafeïne bevatten.

  • Niks mag je afleiden van het naar slapen gaan.

Voornamelijk schermen worden hier bedoeld. Het licht van de schermen geeft het lichaam het gevoel dat het dag is en dat het dus geen bedtijd is.

  • Kleurstelling in je slaapkamer.

Rustige kleuren zorgen voor rustige slaap. Groen is daar een goed voorbeeld van. Net het laatste beetje rust voordat je je ogen dicht doet.

  • Zorg dat het donker en stil is in je kamer.

Zoals eerder aangeven, geeft licht een seintje naar je hersenen dat je wakker moet zijn. Maar dit geld ook voor het licht van klokken en van buiten van de lantaarnpalen. Investeer in klokken die niet te veel licht geven en in gordijnen die het echt donker maken. Beperk de geluiden, zodat je niet gestoord wordt. Je hebt alleen niet altijd invloed op, wat er op straat gebeurt. Zeker wanneer je denkt om te gaan verhuizen. Een drukke straat heeft invloed op je nachtrust.

  • Zorg voor een goed bed (matras, dekbed (overtrek), kussen).

In eerste instantie een dure grap. Maar uiteindelijk heel duurzaam. Kies voor een matras van een producten die je laat proefslapen voor een aantal dagen, zodat je weet of het bed voor jou fijn is.

  • Drink niet te veel voor het slapen gaan

Het voorkomt dat je midden in de nacht wakker wordt, omdat je moet plassen. Zonde om daarvoor wakker te worden.

Wat kan je nog meer optimaliseren?


Werken aan een allround fit gevoel? Bekijk de cursus fit in 365 dagen. Nu tot 1 januari 25% korting

Fitbubbel is een onderdeel van Shark Fit & Vitaal. Zet jezelf centraal on -en offline