fbpx Scroll to top

Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd

Een tijdje geleden was ik ontzettend druk met mijn bedrijf. Ik had geen aandacht voor mijn huis. Het broodnodige was geregeld. De vaat was in de vaatwasser en niet op het aanrecht, kleding was gewassen en zorgde dat mijn wc en badkamer schoon waren. Iedereen die dicht bij me staat, weet dat mijn huis veel dingen heeft die ik op een of andere manier niet kan weggooien. Soort van verzamelaar. Aangezien ik thuis werkte, brengt dat natuurlijk onrust mee. Al wist ik precies waar mijn spullen waren en kon ik ze altijd vinden. Toch vond ik het een beetje beschamend als mensen bij mij thuis waren. Heel veel papierwerk, en een niet opgeruimde kleding kamer. Als ik wist dat iemand langs kwam, legde ik mijn spullen zo weg dat het er netjes uit zag. Nog net niet op een manier, dat wanneer je een kast open doet dat het eruit viel. Ik merkte dat bij het alleen al weg zetten er zoveel rust kwam in mijn hoofd. Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd, dat is de werkelijkheid.

Wendy Maxwell The Organizing Company

Ik vroeg Wendy Maxwell The Organizing Company om me te helpen opruimen. Mijn kledingkamer was inmiddels zo’n grote irritatie geworden, dat dit de kamer zou worden die me het meeste rust zou gaan geven. Elke ochtend kwam ik deze kamer in om mijn kleding te pakken  en wilde eigenlijk zo snel mogelijk weer weg. Ik houd ervan, dat mijn kamerdeuren open zijn. Dus stiekem kreeg ik elke dag toch een stukje mee van deze kamer wanneer ik voorbij liep. Grappig dat zo’n irritatie onbewust met je meeloopt.

Wendy liet me zien wat ik er voor moest doen. Sowieso hebben we afstand gedaan van de spullen die ik niet meer gebruikte, maar die ik nooit zelf weg had gedaan als ik niet deze stap had genomen om Wendy te vragen, (the horder in me). In het begin beetje pijnlijk maar als je er eenmaal in zit, gaat het weg doen heel makkelijk. Het erge is nadat het weg was, had ik nog steeds een volle kast met kleding. Er zijn zeker 4 vuilniszakken weggegaan naar de kringloop. Je ziet later pas hoeveel je eigenlijk niet gebruikt in je kast.

Rummikubben

Nadat de overtollige spullen weg waren, begon Wendy te “rummikubben”. Telkens spullen verplaatsen op de plek waarbij ze dacht dat beter is of praktischer is. Zo heeft ze er voor gezorgd dat bepaalde spullen, zoals deo, parfum etc. die ook in die kamer bewaard werden, mooie plekjes kregen en overzichtelijk waren. Ook bakjes en potjes werden in de kamer gebracht, om alles een geordend plekje te geven.

Eindstand, de kamer ziet super netjes uit. Ook na ruim een jaar, waarbij ik af en toe ook slinger  momenten had, ziet de kamer als nog steeds netter uit dan het er eerst uit zag.

Nu nog mijn papierwerk opruimen.

Wil je ook hulp hebben? Laat Wendy je daarmee helpen. Je zult heel blij zijn.

Meer informatie https://wendymaxwell.nl

before

after