fbpx Scroll to top

Sommige mensen om je heen zijn lastig. Stellen altijd rare vragen. Je irritatiegraad stijgt bij het zien van de persoon laat staan wanneer ze hun mond open doen. Ze zitten gewoonweg niet op hetzelfde niveau als jij. Als gevolg ben je snel geïrriteerd en ook kan uitvallen naar deze persoon.

Of

Vol frisse moed start jij je dag. Je hebt er zin in. Maar toch gaat het net niet zoals je wil dat het gaat. Wanneer je denkt dat het klaar is, komt er nog iets bij. De frustraties rijzen de pan uit. Deze worden (non)verbaal geuit of opgekropt in je eigen lichaam. Een kort lontje hebben helpt dan niet.

Herkenbaar?

Herkenbare situaties? Beide situaties hebben één hoofdrolspeler en dat ben JIJ. In beide gevallen moet JIJ je ook afvragen zijn deze gevoelens terecht? Heeft de persoon waar je toevallig tegen uitvalt werkelijk wat met jouw irritatie te maken? Zijn dit gewoon jouw opgekropte gevoelens van eerdere situaties? Komt het omdat je niet goed hebt geslapen? Heb je de laatste tijd weinig energie omdat je alleen maar doorgaat? Of heb je ongezond gegeten? Al deze dingen en nog vele andere, hebben invloed op jouw gemoedstoestand. Jouw gemoedstoestand heb je zelf in de hand. Dus vraag je zelf elke keer af, wanneer je allemaal negatieve gevoelens voelt opborrelen, of deze wel terecht zijn voor degene naar wie je ze wilt uiten.

wat nu?

Stel nou dat deze negatieve gevoelens wel terecht zijn voor deze persoon. Is het je energie waard? Of kan je deze energie beter uiten in andere dingen, en er positieve energie van maken? Voordat je je stort met woede tirades, vraag deze persoon eerst waarom en wat de gedachten waren bij de bepaalde situaties. Op deze manier begrijp je ook de gedachtegang van de andere persoon en kan de persoon eerst ook nog uitleggen hoe iets is gegaan. Door zelf conclusies te trekken vraag je om nog meer irritatie en neem je iemand anders mee in JOUW gevoelens. Probeer samen tot een oplossing te komen, dat voor beiden schikt. En ja soms moet je wat water bij de wijn doen, het kan niet altijd op jouw manier. Soms is de manier van een ander zelfs beter, omdat die nou eenmaal een andere gedachtegang heeft. Jij kan die soms niet zien, omdat je bezig bent met de jouwe.

Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde, maar door eerst naar jezelf te kijken (door rust te bewaren) en het er samen met de andere persoon over te hebben, kun je zoveel mooie dingen bereiken en rust bewaren in je eigen lichaam. Als je die rust niet krijgt, moet je deze nemen (zie vorige blog).

Dit werkt voor alle situaties met mensen. Of het nou je familie, collega’s, vrienden, klanten of onbekenden zijn.


Werken aan een allround fit gevoel? Bekijk de cursus fit in 365 dagen.

Fitbubbel is een onderdeel van Shark Fit & Vitaal. Zet jezelf centraal on -en offline