fbpx Scroll to top

Vorig week ging het blog over de prioriteiten die je hebt om een gezonde leefstijl te leven, en daardoor fit(ter) te zijn. Waarbij slank zijn geen prioriteit is, maar meer de manier hoe jij je voelt. Het investeren in jezelf, is daarbij altijd een goede keuze. Zowel in geld als tijd. Want het beste project waar je aan kan werken ben jij!!

Wanneer jij investeert in het eten dat goed voor jou is, verzadigend en voedzaam, is het gevolg dat jij je beter gaat voelen.

Wanneer je zorgt dat je voldoende en kwalitatief goede slaap hebt, je ontspannen door het leven gaat zonder stress. Ga jij je beter voelen.

Zorg jij voor voldoende beweging? Zowel binnen als buitenshuis? Kom je vaak in de buitenlucht? Dan voel jij je ook beter!

Zijn jouw gedachten zoveel mogelijk positief en ben je niet afhankelijk van andere mensen of je vrolijk bent of niet. Ook dan voel je je beter.

De vier pijlers

Deze vier pijlers zijn belangrijk voor een gezonde leefstijl. Voeding, beweging, ontspanning en mindset. Het kan zijn, dat je al veel hebt gewerkt aan deze vier pijlers maar er nog niet helemaal er bent. Of dat je terugvalt (mindset). Onthoud in ieder geval 1 ding: Falen mag! Als je niet faalt, kan je niet verbeteren. Door terug te kijken naar wat er anders had gekund, leer je weer meer over de situatie en over jezelf. Niemand is perfect. Een oplossing voor de ene persoon hoeft niet goed te zijn voor jou. We leven allemaal op een andere manier, maar door een beetje uit te proberen van allerlei dingen, weet je of iets voor jou wel of niet werkt. Het kan ook tijdelijk voor je werken. Tot er iets komt dat altijd goed voor jouw werkt. Maar blijf je hangen in het deel waarvan je al hebt ervaren dat het niet gaat werken, zul je je altijd hetzelfde voelen.

Investeer daarom in:
  • Boeken:

Boeken kunnen zowel educatief als voor de ontspanning zijn. (de combinatie zou ideaal zijn) Lees boeken over onderwerpen waar je meer over wilt leren. Of altijd al nieuwsgierig naar was. Je kunt ook een boek lezen voor ontspanning voordat je gaat slapen i.p.v. nog de laatste keer over Facebook of Instagram scrollen, of tv kijken. De schermen van tv/telefoons/tablets zijn slecht voor onze slaap. (volgende week meer informatie)

  • Cursussen:

Ook hier kun je kiezen voor educatief of ontspanningscursus. Het hangt puur af, van wat je interesses zijn. Had je altijd wel een keer willen pottenbakken, doe dit! Is er een mogelijkheid om je te verdiepen in iets wat voor je werk handig is, doe dit! Meestal zijn werkgevers bereid om dit te betalen of is het aftrekbaar bij de belastingdienst (met een drempel van €250,- )

  • Sportkleding/sportschool:

Kies sportkleding dat goed aansluit bij de sport dat je doet. Hoe blijer jij bent met je kleding, hoe fijner je het vind om het aan te trekken, hoe meer je geniet tijdens het sporten. Voor de (toekomstige) hardlopers goede schoenen is een eis. Laat je adviseren. Kies ook niet de goedkoopste sportschool uit. Maar een waarbij je goede begeleiding krijgt.

  • Voeding:

Kies gezonde voeding. Goede voeding bevat onder andere weinig (toegevoegde) suikers en zijn rijk aan vezels (groente en fruit). Af en toe kun je genieten van wat mindere keuzes, maar laat dit niet je basis zijn.

  • Vakanties/uitjes/ervaringen:

Al het serieuze van bovenstaande mag ook wel eens beloond worden. Kom tot rust tijdens een luier vakantie of een sportieve vakantie. Zorg voor spontane dingen met vrienden en familie. Dit kan  ook een wandeling in het bos zijn met een picknick. (ok, nu is het te koud)

  • INVESTEER IN JEZELF

Jij bent het beste project. Hoe meer jij investeer in jezelf, hoe beter jij je voelt. Je kunt daardoor ook meer voor andere mensen dingen doen (als je dat belangrijk vind). Af en toe nee zeggen tegen dingen en mensen om gewoon extra rust te krijgen is ook goed.

Hulp nodig?

Blijf Fitbubbel volgen voor meer tips om in jezelf te investeren. Of volg de cursus Fit in 365 dagen. Tot het einde van het jaar 25% korting. Start samen in een groep in januari.


Werken aan een allround fit gevoel? Bekijk de cursus fit in 365 dagen.

Fitbubbel is een onderdeel van Shark Fit & Vitaal. Zet jezelf centraal on -en offline