fbpx Scroll to top

Maak van je lichaam het mooiste outfit dat je kunt dragen.

Vijf tips om dit te behalen

1. Let op je voeding

Of je nu wilt afvallen of gewoon lekker in je vel wilt zitten, voeding is daar heel belangrijk bij. Al je voeding heeft invloed op hoe je je voelt. Hierbij is het belangrijk dat je je lichaam voedt en niet vult. Zorg voor een goede balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Vergeet daarbij niet vitamines en mineralen. Al deze elementen zorgen ervoor dat alle cellen in je lichaam goed vernieuwd kunnen worden en jouw lichaam sterker en het mooiste outfit dat je kunt dragen.

2. Let op wat je drinkt

Jouw lichaam bestaat voor 80% uit water. Om dit goed op peil te houden, is het het beste om water te drinken. Frisdrank en alcohol zijn natuurlijk ook lekker maar laat dit niet je basis zijn van je vocht toevoer. Dit zijn lege calorieën en worden door je lichaam gezien als vulling en niet voedzaam. Ook thee en koffie zijn goede alternatieven voor water. Let op dat de cafeïne in de koffie ook invloed heeft op je slaap. Matig daarom je koffie inname

3. Beweeg en sport

Jouw lichaam is gemaakt om te bewegen. Naar mate we ouder worden is het nog belangrijker omdat we geneigd zijn om steeds minder te gaan bewegen. Laat je lichaam ook doen waar het voor gemaakt is en beweeg; doormiddel van wandelen, fietsen, schoonmaken, tuinieren, dagelijks 30 minuten. En sport 2 a 3 keer per week om je lichaam sterker te maken.

4. Slaap voldoende

Een derde van ons leven slapen we. Tijdens dat proces herstelt je lichaam zich van alles wat je hebt gedaan. Dat maakt slaap belangrijk. Naast het aantal uren is het ook belangrijk dat je slaap op zichzelf goed is. En dat je werkelijk uitgerust wakker wordt, om weer fit aan de dag te beginnen.

5. Ontspan

Er zijn verschillende manieren om te ontspannen. De meeste roepen “thuis voor de tv”. Op zich prima. Maar je hersenen worden erg geprikkeld door de bewegende beelden. Kies voor meer ontspannende dingen, zoals puzzelen, tekenen, wandelen, fotograferen, lezen, massage krijgen. Kies iets waar je creativiteit moet gebruiken en met voorkeur buiten. Naar mate we ouder worden, doen we ook steeds minder. Als kleuter heb je veel geknutseld, getekend etc. wanneer heb je dit voor het laatst gedaan. 

Het hebben van het mooi lichaam is meer dan een slank en/of gespierd lichaam. Het is het positieve gevoel dat je hebt wanneer je aan je lichaam denkt, ernaar kijkt en eventueel aan voelt. Wees positief!


Werken aan een allround fit gevoel? Bekijk de cursus fit in 365 dagen.

Fitbubbel is een onderdeel van Shark Fit & Vitaal. Zet jezelf centraal on -en offline