fbpx Scroll to top

Als je honger hebt en je wilt geen appel eten, dan had je geen honger

Voor we beginnen gaan we een ding uit de wereld helpen; Voor de mensen die zeggen dat we geen honger hebben, maar trek. Dat is gewoon niet waar. Een honger gevoel is een sein van het lichaam, dat aangeeft dat het voedingsstoffen nodig heeft om zich zelf te verzorgen. Het lichaam is een heel mooi systeem, dat automatisch zorgt voor vernieuwing. Aan jou de taak om deze geoliede machine te helpen. Niet te verwarren met hongersnood, waarbij we gewoon geen tot weinig eten binnen krijgen.

Als het moment komt dat je honger hebt maar eigenlijk niet iets gezonds wilt eten, moet je je gaan afvragen of je echt honger hebt. Het kan zijn dat je je honger zo lang hebt uitgesteld dat je lichaam niet normaal kan denken, en voor iets kiest wat makkelijk voor het grijpen is. Maar als er dan als nog een appel voor je neus ligt en je eet deze niet en kiest voor een niet gezond alternatief, mag jezelf afvragen waar je mee bezig bent. Welke van deze 3 is bij jou van toepassing:

Lui: Dit is het slechtste excuus. Ik denk dat hier niet veel meer woorden aan vuil gemaakt moeten worden.

Zintuig: Je hebt het eten wat je hebt gekozen geroken, gezien, gehoord (reclame op achtergrond).

Traditie: Je eet dit altijd op dat tijdstip of in het weekend of welke reden dan ook.

Emotie: Je bent boos, verliefd, blij, verdrietig of een van de andere opties.

Conclusie:

Stel je eten niet te lang uit. Dan maak je automatisch andere beslissingen. Kies als eerste voor een gezond alternatief. Zorg dat je je emoties, zintuigen en tradities de baas bent. Zeker wanneer je vaker in deze valkuil stapt.


Werken aan een allround fit gevoel? Bekijk de cursus fit in 365 dagen.

Fitbubbel is een onderdeel van Shark Fit & Vitaal. Zet jezelf centraal on -en offline