fbpx Scroll to top

Hoe voorkom je stress na de harde lockdown

Yes, er komen steeds meer mogelijkheden voor ons, restaurants gaan open, steeds meer mensen zijn gevaccineerd, langzaam maar zeker gaan we terug naar het nieuwe normaal. In deze tijd ga je zelf ook steeds meer dingen doen, misschien ging je al meer naar kantoor, er gaan steeds meer verjaardagen en andere afspraken door. De afgelopen maanden heb je heel wat meer rust gehad. Of je nu wel of niet druk bezig was met je baan. De sociale contacten zijn, al ruim een jaar, voor iedereen een stuk minder geweest. Hoe voorkom je stress na de harde lockdown? Ik heb drie tips voor je om goed naar het nieuwe normaal te gaan.

Omgaan met FOMO

Of wel Fear Of Missing Out. Je wilt overal bij zijn, omdat je anders het gevoel hebt dat je wat hebt gemist. Kies de juiste momenten uit. Ga niet week in, week uit alles langs, zodat je vervolgens weer uitgeput bent en alle weekenden weer vol zitten. Doe alleen de leuke verjaardagen, of doe aan blokjesverjaardag. Ook al word jij niet ingedeeld in een blok op de dag, jij kan zelf nog kiezen welk moment van de dag en hoe lang je je bevindt bij een verjaardag. Jij bepaald! Altijd.

Tijd voor jezelf

Bij Fomo hebben we het al over gehad om te kiezen voor de leuke dingen. Doe dat ook voor jezelf. Gun jezelf tijden om gewoon te rusten. Even niks te doen. Laat de huishoudelijke taken even staan en doe gewoon even niks. Gun jezelf daarnaast ook leuke activiteiten. Skip die verjaardag van je oom waar je het toch nooit naar je zin hebt en onderneem iets waar je veel energie van krijgt. Plan ruimte in je agenda. Ga erop uit!

stressvrij
Beweging in de natuur

Een mooie plek om er op uit te gaan is de natuur. Heel veel mensen hebben het wandelen uit gevonden sinds maart 2020. Het heerlijke weer bevorderd ook om dit meer te doen. Persoonlijk maak ik elke zondag sinds december wandeling in de natuur en probeer zoveel mogelijk familieleden met me mee te trekken. Allerlei andere soorten beweging is natuurlijk ook goed. Beweging zorgt voor rust in de chaos. Vermindert prikkels en stress.

Je kunt ook met mij het avontuur aangaan in de app Ommetje van de Hersenstichting. Met teamcode 3WMGE ben je onderdeel van SFV om met je!

In ieder geval 3 tips die je zelf weer er lekker tegenaan te gaan.  Weg met die nieuwe prikkels.  Heb jij nog tips? Laat ze me weten.

Doe de fittest om te kijken hoe jouw leefstijl nu is.