fbpx Scroll to top

Ik houd echt van eten! Altijd al gehad. Toen ik met judo mezelf moest beperken qua eten was alles wat niet super gezond was nog aantrekkelijker! Maar ja hoe maak je eten voor jezelf aantrekkelijker? Vooral mensen die willen afvallen vinden het lastig om hun gezonde eten aantrekkelijker te maken. Maar soms kun je kleine dingen veranderen zodat je eten opeens er heel anders uit ziet of smaakt.

Jouw salade die je inmiddels ervaarde als konijnenvoer, simpel weg omdat je altijd een hoop sla in gooit, wordt uiteindelijk een beetje saai. Maak het daarom aantrekkelijk voor jezelf of eventueel je huisgenoten. Net zoals je vliegtuigjes nadoet voor een peuter die dan zijn eten moet eten, kan jij het ook voor jezelf maken. Niet letterlijk uiteraard… Alhoewel ik dat graag zie.😊

Een paar praktische voorbeelden om je te helpen;

  1. De manier hoe je jouw brood snijd. Alleen al door je brood bijvoorbeeld diagonaal te snijden maak je al een verschil hoe het eruit ziet. Er verandert niks aan de maaltijd. En toch is het fijner om naar te kijken
  2. Maak het kleurrijk. Groente is in verschillende kleuren, zowel voor je lunch met een uitgebreid salade of je avond eten kan je je groente combineren.  En daardoor aantrekkelijker maken. Heb je liever een portie groen of een portie regenboog. Net zoals je meer aangetrokken bent aan de verpakking met meer kleurtjes (bekijk bijvoorbeeld de verpakking van snoep voor kids. Heeeeel erg kleurrijk en met figuurtjes.) Ook het gebruik van kleurrijke borden maakt het eten aantrekkelijk en je eet er stiekem dan ook minder van.
  3. Zorg voor de juiste bereiding. Groente kan je bakken, stomen, koken en grillen. Wissel dit regelmatig af. De ene groente is lekkerder gestoomd, dan gebakken. De oven geeft groente ook een andere smaak dimensie.
  4. Kruiden kunnen ook helpen om jouw eten aantrekkelijk te maken. Het boek Spice Wise helpt je daarmee. In dit boek kan je allerlei soorten smaken creëren. Daarnaast helpt het je om specifieke groente te kruiden, zodat je er nog meer van kan genieten. Gebruik bij voorkeur verse kruiden in plaats van gedroogd. Verse kruiden zorgen voor een betere smaaksensatie.
  5. Voeg zaden, noten en pitten toe voor een extra bite. Deze zitten vol met gezonde vetten en eiwitten. Gebruik niet te veel, maar een klein beetje (2 eetlepels is voldoende). Duidelijk voorbeeld van less is more.
  6. Neem tijd om je eten mooi neer te leggen. Denk even dat je een sterren chef bent en denk na over de plaatsing van je eten. Een Pokebowl is daar een goed voorbeeld van. Een overzicht van alle verschillende ingrediënten. <3

Wat doe jij al om jouw gezonde eten aantrekkelijk te maken?

Word fit met Fit in 365 dagen, Restart met voeding, de eerste kilo’s kwijt in 90 dagen, De overgang de baas

Fitbubbel is een onderdeel van Shark Fit & Vitaal. Zet jezelf centraal on -en offline