fbpx Scroll to top

Hoe ga je om met de feestdagen

December is een heerlijke feestmaand. De pepernoten, chocoladeletters en alle andere lekkers vliegen om je oren. Voor velen is dit een prachtig moment van het jaar, maar ook een stukje waar ze zich het meeste zorgen om maken. Zeker wanneer je als doel hebt om af te vallen. Maar hoe ga je eigenlijk om met de feestdagen?

Eiwitrijk eten

We mogen in het algemeen wat eiwitrijker eten. In deze periode is het nog handiger omdat eiwitten zorgen voor een vol gevoel, je zult daardoor minder willen eten en kan je betere keuzes maken. Zorg dus voor eiwitrijk voedsel. Kies naast de dierlijke bronnen (vlees, vis, zuivel en eieren) ook voor plantaardige bronnen van eiwit (bonen, noten(handjevol is voldoende), linzen, kikkererwten, groentes).

Beperk de hoeveelheid koolhydraten

De pepernoten en chocoladeletters, maar ook in de patatjes zitten vele koolhydraten die we in grote getale opeten. Heerlijk! Maar niet altijd bevorderlijk voor je leefstijl.

Zorg tijdens de kerstmaaltijden dat je ook voldoende lekkere groentes binnen krijg, in de vorm van bij voorbeeld een salade of ovenschotel. Zo beperk je de grote hoeveelheden koolhydraten. Een kwart aan koolhydraten is vaak al voldoende

 

Maak afspraken met jezelf

Gun jezelf het lekkere eten, want eten is gezelligheid, maar maak afspraken met jezelf wat je gaat eten. Zeker wanneer je dit zelf in de hand hebt omdat je thuis eet. Hoeveel chocolade letters, hoeveel toetjes, hoeveel bordjes.

Geniet!!!

Ja zoals ik hierboven zei; eten is gezelligheid. Geniet van het eten. Wanneer je in de december maand tijdens de 4 a 5 dagen 1 of 2 kilo’s aankomt, heeft te maken omdat je veel meer eet dan je normaal gesproken doet.  Zijn het meer dan 2 kilo’s dan heb je wel erg veel genoten. Weeg jezelf ook niet direct de dag na je gezellig kerstdiner. Dat werkt niet bevorderen. Pak buiten de feestdagen (voor en erna) je normale eetpatroon weer op dan komt het vast goed.

 

Wil je nog tips om minimaal 4 kilo af te vallen. Download het gratis e-boek: de 10 quick wins om af te vallen

 

 

Fitbubbel is een onderdeel van Shark Fit & Vitaal