fbpx Scroll to top

Hoe ga je goed op vakantie?

De vakantietijd komt steeds dichterbij. Of je nu in Nederland blijft op een camping, of geniet van een verre reis. Vakantie is om tot rust te komen. Ga dus zo goed mogelijk en veilig, op reis. Jouw vakantie is een beloning van het harde werk dat je hebt gedaan. Met deze 3 tips ga je goed op vakantie.

Ga echt op vakantie:
Shareen geniet van het uitzicht op vakantie

Laat je telefoon thuis, of zoveel mogelijk uit voor zakelijke onderwerpen. Beantwoord geen zakelijke mail! Zet in je out of office dat je er niet ben. Wanneer je het toch heel belangrijk vindt om up to date te blijven, gun jezelf dan maximaal 1 uur per dag, (liefst 1x per week) om het een ander bij te werken. Bij voorkeur ben je helemaal niet met werk bezig. Je bent namelijk op vrij en de mensen om je heen weten het. Ondanks dat, zullen ze vast proberen om je aandacht te trekken. Hoe meer je daar op in gaan, hoe meer ze gewend zijn dat je dit doet. Leer het ze (en jezelf) af en geniet echt van je vakantie.

Op dit gebied is sowieso handig om met een duo-sim te werken (bestaan ook in elektronische vorm). Zo ben je privé nog bereikbaar en kan je kiezen om je zakelijke simkaart uit te zetten. Privé ben je dan ook niet meer bereikbaar voor het werk. Uiteraard is het per functie verschillend of je bereikbaar “moet” zijn. Bepaal zelf hoeveel je bereikbaar bent. Voor jouw vakantiegenoten is het gezelliger als je ook met je hoofd op de vakantie bestemming bent.

Bewegen:

Ik hoor vaak klanten die vakantie nemen van zichzelf. Zover ik weet, gaat jouw lichaam gewoon mee op vakantie. Vakantie is om te relaxen, tot rust te komen. Beweging is altijd goed voor je. Door in beweging te blijven, verklein je de kans op vakantiekilo’s. Leuke opstapeling met de corona kilo’s. 😉. Je eet anders, je beweegt vaak minder, dus het is een logische gevolg. Ik probeer minimaal 2 keer in de week te sporten. Soms lukt het maar 1x, maar ik ben wel bewust dat mijn beweging belangrijk is. Ook als je alleen wilt luieren. De omgeving probeer ik lopend, of op de fiets te ontdekken. Het belangrijkste is uiteraard genieten.

Genieten:

Ja, ik heb vakantie. Ja, ik wil alles een beetje los laten. Meer eten, alcohol drinken. Ik doe het allemaal. Sinds ik vooral het vorige punt heb toegepast kom ik maximaal 1 kilo aan per vakantie. Wanneer ik weer thuis ben, en mijn normale schema weer heb opgepakt, is die kilo er zo af. En blijft de mooie herinnering in mijn gedachten.

Ik heb ook klanten die juist afvallen in deze periode. Chapeau! Misschien is het dan goed om te ontdekken wat je daar anders doet, zodat je in jouw normale patroon kan implementeren. Tenminste als je die kilo’s er blijvend af wilt hebben. 😊

Laat me weten wat jij doet om tot rust te komen in jouw vakantie. Ik kan niet wachten tot mijn vakantie is aangebroken.

Ga veilig op reis en volg de instructies van het RIVM via wijs op reis

Voordat je gaat of bij terugkomst van vakantie is de 3 Weekse Fit Challenge een mooie uitdaging. Krijg hem tijdelijk met korting.