fbpx Scroll to top

Het is opeens januari

De tijd gaat zo snel voorbij

Opeens is het januari. Gelukkig Nieuwjaar en de aller beste wensen voor 2022. Zoals elk jaar ben ik steeds weer verbaasd hoe snel het allemaal gaat. Opeens is het januari. Als bijna 38 jarige merk ik steeds meer dat de jaren voor mijn gevoel steeds sneller voorbij gaan.

De eerste keer dat het me opviel, dat in mijn beleving de tijd sneller ging, was net voordat ik 30 zou worden. Is zo’n typische mijlpaal. Ik vond het verschrikkelijk. Ik dacht echt: “wat heb ik die afgelopen 30 jaar nou precies uitgevoerd?” Voor mijn gevoel was dat echt helemaal niks. Toen ik er iets langer er over na ging denken heb ik tot mijn 28e mijn leven vooral in het teken van judo gezet. Helaas heb ik het wel moeten combineren met school of werk, maar ik heb het wel geflikt. Uiteraard hadden beide meer aandacht kunnen hebben. Daarnaast probeerde ik allerlei sociale contacten nog te onderhouden, dat was soms wel lastig als je midden in het wedstrijdseizoen zat. Verder moest ik ook nog aan mijn lichamelijke rust denken.

Op mijn 30e had ik net mijn diploma behaald als vitaliteitscoach, maar durfde er tot mijn 33e niet veel mee te doen. Totdat er een moment kwam dat ik mijn kans moest pakken. Tot nu toe totaal geen spijt van, (en volgend jaar al weer 5 jaar als ondernemer aan het werk). Nooit had ik gedacht, toen ik nog judode, om weer te gaan studeren. Inmiddels heb ik verschillende opleidingen en cursussen positief afgerond en ben ik bezig met een studie hypnotherapie.

Het leerproces

Voor mijn gevoel duurde het “eeuwen” voordat ik 18 werd. Vanaf mijn 18e duurde het voor mijn gevoel ook lang tot 25 jaar, maar daarna lijkt het sneller te gaan. Inmiddels ben ik er ook achter waarom we de tijd soms sneller ervaren. Tot aan je 18e sta je nog open voor van alles, je bent continue in een leerproces. Voornamelijk door school, maar ook de sociale contacten op basis van sport en hobby’s, je krijgt steeds meer verantwoordelijkheden. Daarna ga je alles wat je hebt geleerd in praktijk brengen. Vergelijkbaar met het halen van je rijbewijs, pas na het behalen ga je pas echt leren autorijden. Er is niemand die daarna voor jou op de rem drukt of ingrijpt. En dat is wat er letterlijk gebeurd; je gaat! Totdat jijzelf op de rem drukt (of je lichaam in verband met overspannen raken) en even om je heen kijkt in het automatisme dat we ons leven noemen.

Waarom lijken sommige dingen langzamer te gaan?

Bizar genoeg gebeurt dat voornamelijk eind december wanneer we terug denken aan de goede voornemens (die we soms niet hebben gehaald) of vooruit denken naar de nieuwe voornemens. Of verbaasd zijn over hoe de tijd zo “snel” is gegaan. Want ja, opeens is het januari.  Zoals ik al eerder zei, doordat je in een continue leerproces zit lijkt de tijd wat langzamer te gaan. Dit komt omdat je het nog je eigen moet maken. Dit geldt voor al je voornemens die je hebt voor dit jaar. Als je ze volhoudt tenminste. Het lijkt lang te duren, daarom haakje af en laat je ze varen. Dit jaar help ik je ermee. Ik zal de “schop onder de kont” zijn of het duwtje in de rug.

Dit kan op 3 manieren:

1) 3 weekse fit challenge (online) t.w.v. €136,-
In drie weken tijd leer ik je hoe je jezelf weer fit krijgt. Het goede begin van het jaar.
Elk dag een kleine tip, hoe je fit kan worden. Daarnaast ontvang je eenmalig 1 gratis (online) sessie van 60 minuten na afloop zodat ik je de laatste tips kan geven om te verbeteren en vol te houden.
Nu voor 27 euro

Klik hier om je aan te melden voor de 3 weekse fit challenge

2) Online jaarprogramma Back 2 Basic t.w.v. €300,-
Het online jaarprogramma wordt aangeboden via Shark Fit & Vitaal. De moeder van Fitbubbel 🙂 Het jaarprogramma bestaat uit 4 korte onlive (online maar wel live) cursussen over; voeding, summerbody creëren, slaap & ontspanning en doelen & mindset. Back 2 Basic met voeding begint 25 januari. Voor de rest zal er elk kwartaal een ander onderwerp terug komen.
Nu voor 250 euro

Klik hier om je aan te melden voor het jaarprogramma Back 2 Basic

3) GRATIS Hypnotherapie sessies om af te vallen, van je angsten af te komen, jouw stressniveau verlagen of andere irritaties die je hebt. t.w.v. €375,-
Ja, deze is gratis! Ik zit nog in mijn leerperiode, maar ik weet nu al dat ik je kan helpen met afvallen, stress weghalen, angsten, stoppen met roken en andere dingen die je niet meer wil doen. Van welke irritatie wil jij van af? (De eerste sessie vindt sowieso plaats tot en met 22 januari.) Afhankelijk van jouw probleem doen we maximaal 3 sessies van ongeveer 1,5 uur. De sessies zullen online of offline plaatsvinden. (afhankelijk van de covid-19 situatie en woonplaats)

Wat is hypnose?
Hypnose is een toestand waarin er een directe toegang bestaat tot het onderbewustzijn. Het is een diepe ontspannen toestand, zowel fysiek als mentaal. Hypnose is een trance en geen slaap. Ja, je zal alles horen en herinneren. In deze staat kan je vrij uit praten en je bent gewoon bij. Je kan er ook niet in blijven hangen en al je geheimen blijven nog steeds geheim 🙂 Je hebt 100% aandacht voor jezelf en jouw probleem.

Wat gebeurt er tijdens hypnose?
Alles om je heen is op dat moment, in hypnose, even minder van belang. Hierdoor ben je spontaner, en reageer je direct vanuit je onderbewustzijn.

Deze 3 acties met bijhorende actieprijs zijn alleen te boeken in januari, maar de start datum mag in overleg later in het jaar zijn (maximaal start in maart). Met uitzondering van de hypnotherapie sessies.

Samen lossen we jouw probleem GRATIS op

Heb je de vitaliteitskalender al gezien?