fbpx Scroll to top

Het is nooit te vroeg of te laat, om aan een gezonder jij te werken


copyright: www.fitbubbel.nl / www.sharkfitenvitaal.nl 2021

De eerste twee maanden van het jaar zitten er op. Vond jij deze ook al zo snel gaan? Januari lijkt een lange maand, eindelijk een beetje rust na de drukke feestmaand december. Februari vliegt voorbij, ondanks dat het dit jaar een extra dag heeft. Misschien heb je bewust mee gedaan met “dry january”. Je hebt dan kunnen ervaren hoe het is, om een maand geen alcohol te drinken en wat voor positieve effecten dat op je lichaam heeft. Het kan ook zijn dat je een ander goed voornemen had; Stoppen met roken, minder eten, goed voor jezelf zorgen, goed voor anderen zorgen, meer leuke dingen doen, geld sparen etc. Er zijn zoveel mogelijkheden wat dat betreft. Allemaal dingen om aan een gezonder jij te werken. Het is nooit te vroeg of te laat om jezelf iets nieuws aan te leren.

De vraag uiteindelijk is; “heb je al wat met je goede voornemen gedaan?” Het kan zijn, dat je was begonnen maar het heb laten zitten omdat het toch iets zwaarder was dan je dacht. Of je bent er nog helemaal niet aan begonnen, omdat je al beren op de weg zag. Een derde optie had ook kunnen zijn dat je geen goede voornemens hebt en alles wel prima is. Of dat je pas voor een nieuw doel gaat wanneer de situatie in je leven hierom vraagt.

Alles wat nieuw is, is spannend

Al met al maakt het niet uit. Het belangrijkste is om te weten dat sommige doelen en voornemens die je hebt, tijd kosten om die toe te passen in je leven. Om iets een gewoonte te maken heb je 3 maanden, 6 maanden en soms 9 maanden nodig om dit toe te passen in je leven. Verandering kost eenmaal tijd. Maar net zoals alle andere dingen in je leven, kan je jezelf dit aanleren. En je gewoontes die je niet meer wilt afleren. Pas het aan wanneer je zelf wilt! Het hoeft niet op 1 januari, maandag, begin van de maand of wat dan ook. Op het moment dat je voelt dat je iets wilt veranderen. Doe dit! Twijfel niet aan je eigen kunnen! Zolang jij met je hoofd er aan kan denken, kan je er naar toe werken. En ja, dit gaat zeker met vallen en op staan. En ja, alles wat nieuw is, is spannend. Je mooiste droom kan werkelijkheid worden met een goede planning. Bevind je daarom onder mensen die je ondersteunen en je kunnen helpen. Het is nooit te vroeg of te laat om aan een gezonder jij te werken.

Zet jezelf centraal.


Werken aan een allround fit gevoel? Bekijk de cursus fit in 365 dagen.

Fitbubbel is een onderdeel van Shark Fit & Vitaal. Zet jezelf centraal on -en offline