fbpx Scroll to top

In de middeleeuwen werden voldoende volle dames geschilderd door de bekende schilders. Er vol uitzien was toen een beeld van rijkdom. Je had immers geld om eten te kopen.  Het beeld is inmiddels veranderd. Na de industriële revolutie, is er een grote opmars geweest van allerlei soorten eten. De modebladen vormde steeds meer het  “ideale” beeld van de vrouw. We leerden ook steeds meer, dat dik zijn risico’s met zich meebracht voor onze gezondheid. Sommigen uiten daarom dat dikke mensen dom zijn. Door de steeds groter wordende voedselindustrie, hadden we zoveel mogelijkheden om te eten en werd het grootste deel van de westerse populatie steeds dikker. Afvallen werd daardoor een hype en dat is het nog steeds. Iedereen is op zoek naar het geheim van afvallen.

Weight Watchers bestaat bijvoorbeeld al sinds 1963. Daarvoor en daarna zijn er verschillende diëten die voor ieder persoon kan werken, mits je het goed toepast en blijvend toepast. Dat laatste is voor velen een probleem. Soms past het gewoonweg niet bij jouw leefstijl. Dan lijkt het voor 3 maanden te werken en door beperkingen niet vol te houden. We leggen je uit wat het geheim is

  1. Geduld

Door onze snelle levens, willen we alles nu of liever gisteren gedaan hebben. Als je je beseft dat de meeste kilo’s er in jaren zijn aangekomen (of weer afgevallen en weer aangekomen) heeft het ook tijd nodig om er blijvend af te gaan. In die jaren ben je consequent bezig geweest met de manier van eten en bewegen. Dus moet je ook consequent zijn in de dingen die je doet. Dat brengt ons naar het volgende punt

  1. Bewuste keuzes maken.

Ja als je wilt afvallen kan je niet exact hetzelfde blijven doen als je al deed, want dan krijg je wat je altijd kreeg 😊. Dat betekent, dat je keuzes moet maken in wat je in je mond stopt en hoe je beweging is. Maar ook hoe je je slaap, ontspanning en je mindset gaat toepassen. Allemaal hebben ze invloed op jouw avontuur.  En het gaat met ups en downs. Je zult het niet gelijk onder de knie krijgen, maar al doende leert men. Samen met punt 1 komt het goed.

  1. Prioriteiten stellen

Bij het maken van bewuste keuzes, is het ook handig om prioriteiten te stellen. Zoals net beschreven gaat het met ups en downs. Als het afvallen echt jouw doel is, zal je keuzes moeten maken in de dingen en daaruit bepalen wat je liever wilt. Het niet gaan sporten omdat het regent, ik ben een Bourgondiër of ik kan het gewoon niet, (en talloze andere opties) zijn geen redenen meer om jouw doel niet te behalen. Je maakt een afspraak met jezelf, dat is de belangrijkste afspraak die je maar kunt maken.

Wees uiteraard niet te streng voor jezelf. Dat is nog een geheim van afvallen. Het leven moet geen dieet zijn met beperkingen. Het is niet erg om te snoepen en ongezonde dingen te eten, probeer niet te overdrijven. Weet waar je mee bezig bent. Elke dag een, is weer een dag erbij. Vind je het moeilijk om te beginnen? Weet je niet waar je moet beginnen? Heb je een beetje hulp nodig?

Restart met voeding (in 90 dagen) is een goede cursus waarbij je leert waar je op moet letten om af te vallen. Elke week kijk je terug naar de mooie vorderingen die je hebt gemaakt en plan je jouw avontuur. Eventueel kan je online coaching toevoegen om nog beter resultaat te krijgen.

See you soon!


Fitbubbel is een onderdeel van Shark Fit & Vitaal. Zet jezelf centraal on -en offline.