fbpx Scroll to top

Hals over kop

De vakantie is voorbij. Je hebt ons mooie land verlaten, om aan de Spaanse costa’s bruin te bakken. Of lekker een actieve vakantie in de Ardennen, of avontuurlijk gebackpacked in Azië. Maar je kan ook genoten hebben van ons mooie land op de camping, in een leuk huisje of gewoon losse dagjes weg. Hopelijk heb je genoten van een mooie vakantie.

Na de vakantie beginnen alle dagelijkse bezigheden weer. Al het heerlijke eten en het lekkere relaxen tijdens de vakantie zorgen ervoor, dat de weegschaal andere cijfers aangeeft dan dat je gewend bent. Of je voelt je gewoon  minder in je energie als voor de vakantie. Je wilt hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Neem geen hals over de kop beslissingen. Neem je tijd!

Niet getreurd met deze 3 tips kom je weer terug op je oude gewicht of misschien wel lichter dan gehoopt:

Tip 1: Pak het sporten zo snel mogelijk weer op.

Wanneer je even niet naar de sportschool bent geweest kost het soms wat meer moeite om terug te komen. Pak dit zo snel mogelijk weer op in je oude routine. Als het je veel moeite kost om weer terug te gaan, kijk dan naar de verschillende mogelijkheden van de sportschool die je nog niet hebt gedaan. Daag je zelf gelijk even uit. Was je nog geen lid van een sportschool of vereniging? Dan is dit natuurlijk het beste moment om je in te schrijven. Heel veel sportscholen hebben nu leuke acties.

Je hoeft natuurlijk niet perse geld uit te geven om weer fit te worden. Kies ervoor om (weer) te gaan wandelen, fietsen en laat de auto wat vaker staan. Ook klussen in en rondom het huis zijn goede manieren om te bewegen.

Tip 2: normale eetritme

De grootste reden dat je vakantie nog te zien is, is omdat je een ander ritme hebt opgepakt tijdens de vakantie. Probeer zo snel mogelijk weer in je normale eetritme te komen, dit voor zowel de tijdstippen als wat je eet. Wilde je voor de zomer al wat afvallen, dan is dit gelijk het moment om je eten goed bij te houden. Er zijn daar verschillende apps voor. Bekijk in jouw app of play store voor bijvoorbeeld My Fitness Pal of Fatsercret. Of houd het schriftelijk bij.

Hoe bewuster je bent van wat je eet, hoe sneller je resultaat boekt.

Tip 3: Ga niet aan een crash dieet

Een crash dieet is een dieet waarbij je heeeeeel weinig eet. Meestal gebaseerd op boeken en zorgen ervoor dat je een tekort hebt op de voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt. Daarnaast zorgt het ervoor dat je minder fit bent en de dagelijkse dingen vermoeiender worden.

Ja je gaat geweldige resultaten halen! Je zult super snel afvallen (lees vocht verliezen, soms gecombineerd met verlies van spiermassa en een klein beetje vet). Maar wanneer het dieet voorbij is kom je weer aan en ben je verder van huis. Dit is, omdat het simpel weg niet vol te houden is. En dus niet bij jou past! Pas je leefstijl aan.

Heb je nog meer tips en tricks nodig om je dromen waar te maken. Volg dan de cursus Fit in 365 dagen. Met alle tips en tricks om langzaam maar blijvend af te vallen. Of gewoon om je fit te voelen en te blijven.


Werken aan een allround fit gevoel? Bekijk de cursus fit in 365 dagen.

Fitbubbel is een onderdeel van Shark Fit & Vitaal. Zet jezelf centraal on -en offline