fbpx Scroll to top

De wintertijd is in gegaan. Het wordt nu nog vroeger donker. Ons energielevel daalt steeds meer in deze donkere dagen. Word of blijf fit met deze 5 herfsttips komen dan goed van pas

1) Kom naar buiten en slik vitamine D natuur

Ondank dat het vroeg donker is, is het een mooi moment om naar buiten te gaan. Vitamine D krijg je namelijk door daglicht en we zijn al geneigd om binnen te blijven. Of het nou bewolkt is of niet, zoek juist het daglicht op zover je kan. Wandel tijdens de pauzes, of ga lekker door de natuur lopen in het weekend. Genieten van de mooie kleurrijke omgeving die moedernatuur nu maakt. Slik eventueel vitamine D3 voor extra energie. Sowieso aan te raden voor oudere mensen en mensen met een donkere huidskleur.

2) Blijf in beweging

Beweging is in alle 4 de seizoenen belangrijk, dus ook in de herfst. Probeer dit ook vol te houden. Ook een mooi moment, om alvast aan een summer body te werken, scheelt je weer stressen volgend jaar :p. Daarnaast komt er dopemine vrij bij beweging, je gelukshormoon. Trek daarom direct je sportkleding aan wanneer je thuis komt, voordat je op de bank ploft. En ga los tijdens het sporten.

3) Zoek de warmte op  

Nu is het de tijd om de warmte op te zoeken. En dat kan op verschillende manieren: Ga nu op vakantie naar een warme plek. Ga naar de sauna en geniet van de warmte daar en laat je verwennen met een heerlijke massage. Geen zin om tussen andere mensen te zitten? Maak thuis je eigen spa met een voetenbadje en gezichtsmaskers (ja ook voor hem) en misschien wil je partner je masseren.

4) Laat los

De blaadjes kleuren rood/bruin en zullen uiteindelijk hun takken verlaten. In het voorjaar zal alles opnieuw in bloei zijn. Moeder natuur laat los. Jij kunt ook los laten. Zit er al een tijdje iets dwars? Laat het los! Of bedenk een manier om het te verhelpen. Dit slokt enorm veel energie en dat kan je natuurlijk beter gebruiken voor leuke en zinnige dingen.

5) Geniet van de nummer 1 herfst groente: de pompoen

Bij een herfstgroente hoort pompoen. Naast halloween decoratie kan je hem ook eten. Hij is er in verschillende soorten en maten met allen hun eigen smaak. De pompoen is een voedzame groente vol met vitamine A en C die weer goed zijn voor je immuunsysteem en energieproductie. Hij is veelzijdig te gebruiken: Als soep, als curry, als saus bij de pasta i.p.v. tomatensaus, maar ook heerlijk in blokjes gemengd met groente uit de oven. Probeer ze allemaal uit en ontdek wat jouw favoriete gerecht is met pompoen.

Werken aan een allround fit gevoel? Bekijk de cursus fit in 365 dagen.

Fitbubbel is een onderdeel van Shark Fit & Vitaal. Zet jezelf centraal on -en offline