fbpx Scroll to top

De overgang de baas

Allemaal klachten die je niet kunt plaatsen? De overgang kan behoorlijk wat invloed op je hebben. Deze cursus helpt je de klachten te verminderen of te laten verdwijnen. Ook jij kan de overgang de baas zijn. Leer jezelf nog beter kennen in deze volgende fase van je leven. Jouw vruchtbare deel van je leven mag dan wel over zijn, maar er zijn nog genoeg dingen te doen. Laat de klachten niet in je weg staan en maak er het beste van.

De cursus is verdeeld in vijf modules

Module 1: Algemene informatie over de overgang

Hier leer je alles wat er nou lichamelijk gebeurt tijdens de overgang. Welke hormonen hebben invloed?

Module 2: Ontdek wie je bent in de overgang

Door vervolgens de Fit Focus planner bij te houden, leer je jouw gewoontes te zien. Door dat we voornamelijk op automatische piloot en in sneltreinvaart leven zien we bepaalde dingen over het hoofd. Tijdens deze module gaan we bewustheid creëren. Zodat je uiteindelijk kan leren wat er verandert moet worden.

Module 3: Risico’s

Helaas heb je in deze fase van het leven een verhoogde kans op ziektes. Een gezonde leefstijl is daarom extra belangrijk om de risico’s te verlagen. In deze module lees je alles over de risico’s en wat je kunt doen om de kans te verlagen.

Module 4: Goede leefstijl basis

Wanneer je een goede basis hebt voor een gezonde leefstijl, zullen een aantal klachten verdwijnen. Lees per onderdeel wat je kunt doen.

Module 5: Overgangssymptomen bestrijden.

Je heb in de Fit Focus planner bij gehouden welke symptomen je hebt. Nu kan je op basis van de lange lijst zelf kiezen welke symptomen je wilt verminderen. Niet iedere vrouw heeft dezelfde symptomen. Maar door te focussen op wat voor jouw belangrijk is dat maakt dit programma uniek.

Het is een hoop informatie dat je krijgt en met zijn tweeën zie je immers meer dan alleen. De cursus is daarom te combineren met met online coaching zodat je kan sparren over hoe jij de overgang de baas gaat zijn.

Ook in deze fase kan je shinen. Je (her)ontdekt de dingen die je wilt doen en gaat deze uitvoeren. De overgang is eigenlijk een teken dat je weer op jezelf mag focussen.

Verloop van de overgang in het engels

Modules